Alexandrine Parakeet

Find new species by:               SCIENTIFIC NAME             COMMON NAME  

 

Alexandrine Parakeet

Latin: Psittacula eupatria

Deutsch: Großer Alexandersittich

French: Perruche alexandre

Netherland: Grote alexanderparkiet

Italian: Parrocchetto alessandrino

Spain: Cotorra alejandrina

 

Biological data:

Distribution: Asia; India, Sri Lanka, Afghanistan, Pakistan, Nepal, Bhutan, Andaman Islands, Burma, Vietnam, Cambodia, Laos, Thailand

Habitat: inhabits variety of biotope types including dry and humid woodlands, mangroves, open areas, parks, gardens, plantantions, up to 1600m above sea level

Size: 56-62cm

Adult Weight: 250g

IUCN Red List category: Near Threatened

Articles on Parrots Daily News:

 

Click here to listen the call

 

 

Sources:     

http://www.arndt-verlag.com/projekt/birds_3.cgi?Desc=E188.htm&Pic=188_1.JPG&Search=psittacula&Lang=lat

http://www.parrots.org/index.php/encyclopedia/profile/alexandrine_parakeet/

http://www.birdlife.org/datazone/speciesfactsheet.php?id=1527

 

Title photo: (c) CharleLam, This file is licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic license.

   Send article as PDF   

Parrot News Blog | Parrots Daily News